Как да не напълнеем покрай коледните празници?

 Голяма част от хората вече съставят празничното си меню за коледните и новогодишни празници. Най-важният въпрос за жените е как да не напълнеят покрай тези вкусни ястия. Диетолозите имат няколко ефективни съвета, които ще ви помогнат да се спра

2010-12-04 22:01:23
Как да не напълнеем покрай коледните празници?
 Голяма част от хората вече съставят празничното си меню за коледните и новогодишни празници. Най-важният въпрос за жените е как да не напълнеят покрай тези вкусни ястия. Диетолозите имат няколко ефективни съвета, които ще ви помогнат да се справите с изкушенията, без да натрупате излишни килограми.

1. Когато седнете да се храните, хапнете първо салатка, а след това се насочете към основните ястия, които са по-калорични и насищащи.

2. Преди вечеря изяжте два портокала, мандарини, киви, круши или ябълки, но в никакъв случай не яжте банани, защото са калорични.

3. Хранете се бавно. Дъвчете храната и й се наслаждавайте. Когато човек се храни бързо, в повечето случаи той преяжда, защото мозъкът му не може да подаде сигнал за ситост.

4. След като сте се наяли, не яжте плодове, защото те трябва да се консумират преди ядене или два часа след като сте станали от масата.

5. Не консумирайте хляб, той е калоричен и шансът да се сдобиете с няколко килограма покрай празниците значително нараства.

6. Пийте повече течност - наблегнете на водата и зеления чай, избягвайте газираните напитки и тези, подсладени със захар. Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия