Светец дари 37 000 лв. на църква /видео/

Храм-паметник ‘Св. Александър Невски’ - символът на София. Най-голямата църква в България и една от най-големите на Балканския полуостров. .. Именно пред този храм, всеки ден, когато не вали, стои един старец с бяла коса и бяла бра

2010-12-04 21:08:23
Светец дари 37 000 лв. на църква /видео/
Храм-паметник ‘Св. Александър Невски’ - символът на София. Най-голямата църква в България и една от най-големите на Балканския полуостров. ..

Именно пред този храм, всеки ден, когато не вали, стои един старец с бяла коса и бяла брада - дядо Добри от село Байлово. Той е на 96 години, облечен е бедно, но... това е най-големият дарител на храма. Миналата година старецът дарява на църквата 35 700 лв.

Дядо Добри е наистина беден, той получава пенсия от 160 лева, но всеки ден  идва от своето село Байлово, застава пред църквата, покланя се на всеки и проси пари, но не за себе си, а за храма. Години наред той давал събраното на своя близка, която внасяла парите в банка, а миналата година извикал служител от църквата и му връчил парите.

Дядо Добри първо помогнал на Еленишкия манастир. А сега решил да дари парите си на  храм ‘Св. Александър Невски”.  Има и други дарители, разбира се, но старецът е най-големия.

Дядо Добри - светецът от Байлово - как понякога името подхожда на човека, който го
носи...

За историята на Дядо Добри,  кликнете тук:

Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия