Паста за зъби ще бори смъртността сред кенгурата

Израелски учени от университета в Йерусалим създадоха специална паста за зъби за кенгура, чиято основна задача е да намали смъртността сред двуутробните бозайници, причинена от възпаления на венците. Известно е, че голям процент от кенгурата в

2010-12-03 22:57:08
Паста за зъби ще бори смъртността сред кенгурата
Израелски учени от университета в Йерусалим създадоха специална паста за зъби за кенгура, чиято основна задача е да намали смъртността сред двуутробните бозайници, причинена от възпаления на венците.

Известно е, че голям процент от кенгурата в света стават жертви на възпалителни процеси в устната кухина. Това много често води до загуба на апетит, а впоследствие – и до загуба на тегло.

В нередки случаи подобни възпаления стават и причина за смъртността сред кенгурата. Преди около 4 години 40% от двуутробните бозайници, живеещи в един от зоопарковете в Израел, умрели заради заболявания на венците.

Сега обаче специалистите смятат, че има шанс много кенгурата да бъдат спасени, благодарение на революционната паста, създадена от израелските учени.

Многобройните тестове на пастата за зъби доказали, че при навременното откриване на парoдонталните заболявания и прилагането на лечение с революционното средство за поддържане на устната хигиена на кенгурата, те могат да бъдат напълно излекувани от болестта.
Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия