Проблемът с нездравословното хранене - тема в ЕС

Училища, работодатели и хранителновкусовата индустрия са подканени с много строг тон на конференция от представители на Европейския съюз на тема "Опасността от некачествените храни". Министри на много страни единодушно са се съгласили, ч

2010-11-30 22:04:08
Проблемът с нездравословното хранене - тема в ЕС
Училища, работодатели и хранителновкусовата индустрия са подканени с много строг тон на конференция от представители на Европейския съюз на тема "Опасността от некачествените храни".

Министри на много страни единодушно са се съгласили, че здравето на хората е хиляди пъти по-важно от стабилността на определена ниша на икономиката. Ако всички хора са болни, проблемът за икономиката ще бъде много по-сериозен.

70% от храните в цяла Европа не са полезни, те не са и вредни, но не са достатъчно богати на витамини и минерали, от които организмът се нуждае.

Бързото и изкуствено отглеждане на всякакъв вид храни и животни е причината за този проблем.  Специалисти са показали, че евтиното винаги излиза скъпо, като са дали статистика, в която е показано, че за обработката на напълно натурални продукти се похарчват по-малко средства.

Целта е хората да се запознаят по-добре с плюсовете и минусите на храните и да могат да вземат по-адекватни решения при закупуването им, а не просто да търсят евтиното и после да се налага да посещават лекар.

"Нашата главна цел е да може натурални продукти да са достъпни за по-бедната част от населението. Ако бъдем честни, броят на хората, които нямат добър доход, е по-голям, отколкото този на заможните. Вместо да мислим какви луксове да създаваме за тези, които имат пари, нека се замислим за това, че хората с малко средства също имат нужда от здравословно хранене. " - казал Андрю Лесли, специалист в анализирането на хранителните продукти.  Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия