Посетителите на солариум са зависими от него

Редовното ходене на солариум може сериозно да навреди на здравето ви. Все повече млади момичета и момчета имат желание да придобият изкуствен загар, но това може да се превърне в зависимост, която е близка до наркотичната. Това са открили учените от

2010-11-29 20:53:58
Посетителите на солариум са зависими от него
Редовното ходене на солариум може сериозно да навреди на здравето ви. Все повече млади момичета и момчета имат желание да придобият изкуствен загар, но това може да се превърне в зависимост, която е близка до наркотичната. Това са открили учените от университета в Олбъни, Ню Йорк.

Хората, които не са успели да отидат на солариум, стават раздразнителни, изпадат в апатия, а понякога и в депресия. Те са свикнали с честото ходене и се дразнят, когато не успеят да отидат, защото така пропускат удоволствието от посещението, което позволява на кожата да придобие здрав и красив вид.

Учените съветват всички любители на солариума, които имат от гореспоменатите симптоми, да посетят специалист, който да им помогне, преди да са си навредили на здравето. На всички хора им е известно, че солариумът е главният виновник за рак на кожата.

Въпреки този известен факт, броят на хората, желаещи да имат изкуствен тен не намалява, напротив - все повече и повече млади хора ходят, за да придобиват златист тен. Колкото по-възрастен е един посетител на солариум, толкова по-голям е шансът да развие рак. Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия