Студентите остават без общежития, не искат да си плащат наемите

Студенти остават без покрив на главите си заради неплатени сметки. СУ започва да гони младежите, които не са имали възможността да си платят навреме. Из общежитията има разлепени обяви, в които призовават студентите да си плащат наемите в срок, защот

2010-11-29 01:41:27
Студентите остават без общежития, не искат да си плащат наемите
Студенти остават без покрив на главите си заради неплатени сметки. СУ започва да гони младежите, които не са имали възможността да си платят навреме. Из общежитията има разлепени обяви, в които призовават студентите да си плащат наемите в срок, защото иначе ги грози опасност да бъдат изгонени. Заместник - ректорът на СУ коментира, че този проблем е от години и винаги има младежи, които плащат със закъснение, но в момент на криза този брой явно нараства. Преди седмици лично професор Иван Петков е разписал заповеди за изгонването на 30 студенти, които дължат пари за общежитие. От СУ споделиха, че се опитват да влязат в положението на младежите, но все пак 18лв. месечно не са толкова много пари. Затова обикновено пращат няколко уведомления, преди да се наложи да ги изгонят от стаите им, което обикновено става, ако те не си плащат над три месеца.

Доста от студентите обаче живеят, без да си плащат, по цял семестър, проблемът с парите идва оттам, че те не се внасят в срок от университета и той трябва да покрива начислените лихви. Най-често не си плащат студентите, които са завършили бакалаври и тези, които учат в магистърски програми. Най-често това става, когато наближи месец май и предстои защита на магистърските тези, тогава студентите отказват да плащат, защото така или иначе няма да живеят там след няколко месеца.

В останалите университет този проблем не е така често срещан. Заместник - ректорът на УНСС заяви, че при тях от 5000 студенти най-много 1-2 да внасят наемите си със закъснение, но за тях веднага следват санкции и предупреждения за отстраняване.
в ТУ годишно се разписват максимум 7-8 заповеди за отстраняване на хора, които не са си платили навреме. Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия