Различават ли се жените и мъжете и по какво?

Като  същества от различни планети  изглеждат жените и мъжете - толкова се различават едни от други. Те се различават по всичко - по сърдечните съкращения, по темперамента си, по отношението си към живота, та дори и по състава на кръвта

2010-11-27 23:14:51
Различават ли се  жените и мъжете и по какво?
Като  същества от различни планети  изглеждат жените и мъжете - толкова се различават едни от други. Те се различават по всичко - по сърдечните съкращения, по темперамента си, по отношението си към живота, та дори и по състава на кръвта...

Абсолютно правилно е  това,  което се казва, че мъжът обича с очите, а  жената  - с ушите. Мъжете приемат това, което виждат, а жените - това, което чуват.

Жените превъзхождат мъжете по бързина на възприятията - те по-бързо четат, по-подробно излагат прочетеното, по-добре запомнят информацията. Мъжете оценяват ситуацията като цяло, а жените пък фиксират вниманието и върху детайлите - те са по-наблюдателни. И именно този фактор лежи  в основата на знаменитата женска интуиция. Ако тя  си каже, че партньорът й има друга, това в повечето случаи е 90 процента вярно.

Във всекидневния живот жената е по-наблюдателна от мъжа, обаче в стресови ситуации тя губи способността си да мисли трезво, а тогава губят и наблюдателността си. При мъжете пък обратно, при сложни ситуации наблюдателността се изостря.

Жените могат по-бързо и лесно  да разберат човека по жестовете,  мимиките  и погледа. Речта им е по-сложна и красива, те са силни в граматиката и езиците. Причината е в по-развитото ляво полукълбо на мозъка, което отговаря за речта.

Повечето от мъжете са холерици, докато при жените преобладават сангвиниците и меланхолиците.

Жените са по-емоционални, при тях са силно развити въображението и фантазията. Нервната им система обаче е  по-неустойчива.

Преди да спи с един мъж, жената иска да разбере дали мъжът я обича, докато мъжът може да разбере дали обича една жена, след като е прекарал нощта с нея.  За жените целта е любовта, а сексът е средство.  Мъжът иска едно и също, но от много жени. Мъжете обичат обикновено жените, които уважават, а жените уважават само мъжете, които обичат.

Жените и мъжете се различават много и физически. Мускулатурата на жените е развита с 25 процента по-слабо от тази на мъжете. Жените обаче превъзхождат мъжете по ловкост, докато мъжете  са по-добри от жените в скоростта, силата, координацията на движенията и ориентацията в пространството.

Жените боледуват два пъти по-малко от мъжете. Продължителността на живота им е средно със 7 години по-висока отколкото при мъжете.

Любопитно е, че самоубийците сред жените са три-четири пъти по-малко, отколкото  сред мъжете. Жените по-стоически понасят болката, отколкото мъжете.

Мъжете почти винаги се държат естествено, без да се стараят да изглеждат  по-добре отколкото в действителност. Жените пък винаги се стараят да изглеждат по-добре, отколкото   в действителност. За сметка на това обаче, самооценката на жените винаги е занижена, а на мъжете - завишена.

Жените са по-обидчиви от мъжете, те са и по-съсатрадателни.

Двете половини на човешкия мозък ръководят различни дейности. От лявата зависят  нашата реч и способностите за езици, умението да използваме думите   и  числата, докато дясната  ръководи слухът, музикалните способности, емоциите и интуицията. При мъжете и жените двете полукълба на мозъка са развити различно. Интересно е да се знае, че при жените обикновено в решаването на всички задачи вземат участие и двете половини, докато  при мъжете - едната.

Жените говорят по-бързо и по-правилно, докато мъжете по-добре изграждат абстрактни математически модели и се ориентират в пространството.

Мъжете се чувстват по-уверени, когато имат спестявания. Жените пък предпочитат да получат от парите конкретна полза, без да спестяват за утре.  За мъжа работата е средство за реализация, а за жената - място, където може да усети уважение и да пообщува....

Е, след всичко това, представителите на двата пола не са ли от различни планети? Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия