Жена се обяви за собственичка на Слънцето и настоя да й плащаме такси

49-годишна испанка на име Анхелес Дюран се обяви за собственичка на Слънцето и настоя всички негови ползватели да й плащат такси. Испанката, която живее в малкото градче Салватера до Мино, предприела първите стъпки по узаконяване на собствено

2010-11-27 21:34:25
Жена се обяви за собственичка на Слънцето и настоя да й плащаме такси
49-годишна испанка на име Анхелес Дюран се обяви за собственичка на Слънцето и настоя всички негови ползватели да й плащат такси.

Испанката, която живее в малкото градче Салватера до Мино, предприела първите стъпки по узаконяване на собствеността й върху Слънцето през септември месец, когато прочела за американец, който се регистрирал като собственик на Луната и на повечето планети от Слънчевата система.

„Има международно споразумение, което гласи, че никоя държава в света не може да се обяви за собственик на която и да е планета или звезда. Но в споразумението не се споменава нищо за отделните хора”, коментира в петък Дюран пред испанския вестник „Ел Мундо”.

„Не срещнах никакви спънки в самата процедура по легалното установяване на собствеността ми върху Слънцето. Не съм глупава, много добре знам какъв е закона. Всеки е можел да направи това, но аз първа се сетих”, допълни още 49-годишната испанка.

След като Дюран вече притежава документ от местен нотариус, удостоверяващ собствеността й върху Слънцето, жената си позволи да обяви, че възнамерява да събере такси от всички ползватели на слънчевата енергия.

50% от приходите Дюран възнамерява да предостави на испанското правителство, а 20% - на пенсионния фонд на държавата. 10% от събраните такси испанката ще дари за научни изследвания, други 10% възнамерява да предостави на благотворителни организации, борещи се с глада в световен мащаб, и останалите 10% Дюран ще използва за свои собствени нужди.
Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия