Световноизвестната изпълнителка Шакира дари 660 хил. долара за построяването на училища в родината й Колубмия и в пострадалата от разрушително земетресение през януари месец карибска държава Хаити.

Попзвездата се съгласи да участва в рекламната кампания на испанска напитка, срещу което производителите на питието се задължиха да дарят внушителната сума на благотворителната й организация „Пиес Дескалсос”.

„Образованието трябва да е право на всеки човек, присъщо му по рождение. Качественото образование е единственият инструмент, с който всяко дете може да превърне мечтите си в реалност”, коментира в свое скорошно интервю Шакира.

Това обаче не е единствената благотворителна проява на колумбийската изпълнителката в последно време. По-рано този месец тя предостави хармониката, на която свири във видеоклипа към песента си “Gypsy”, на благотворителен търг, организиран от представителството на “Червения кръст” в Колумбия. Кампанията набираше средства за подпомагане на пострадалите от обилните дъждове, заливащи страната от септември месец насам.
Автор: Илиана