ДЕАС - хормон на младостта?

Още от дълбока древност  хората се опитват да намерят еликсира на младостта. Днес се оказва обаче, че той се  намира  в различна концентрация в различните организми. Става дума за  странен хормон, като неговото  ниво зави

2010-11-26 20:59:59
ДЕАС - хормон на младостта?
Още от дълбока древност  хората се опитват да намерят еликсира на младостта. Днес се оказва обаче, че той се  намира  в различна концентрация в различните организми. Става дума за  странен хормон, като неговото  ниво зависи от възрастта на човек и от .. парите му.

Още през 2004 година,  учени от Лондонския университет  направили изследване, в което участвали 10 000 мъже и жени.  Така било установено наличието на хормона ДЕАС- дегидроепиандостерон, който влияе на продължителността на живота на човек. Концентрацията му е най-висока при децата, подрастващите и богатите хора. С увеличаване на възрастта надбъбречните жлези започват да произвеждат  все по-малко количество от него. Към 80-годишна възраст неговата концентрация в организма вече е 10 процента.

При богатите обаче, които имат възможност да получават всичко от живота, този показател с възрастта на практика не се променя. Установено било, че този хормон подобрява и паметта.

Надеждата на учените е да могат да повишат нивото на този хормон  с помощта на специални препарати. Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия