Коя е най-скандалната песен на всички времена? (+видео)

Хитът на британската група Prodigy “Smach My Bitch Up” бе обявен за най-скандалната песен на всички времена от участниците в допитването, проведено от британското сдружение за защита на човешките права. Още с излизането си през 199

2010-11-25 16:28:43
Коя е най-скандалната песен на всички времена? (+видео)
Хитът на британската група Prodigy “Smach My Bitch Up” бе обявен за най-скандалната песен на всички времена от участниците в допитването, проведено от британското сдружение за защита на човешките права.

Още с излизането си през 1997 г. песента бе нападната от редица феминистки организации, които обявиха, че текстът на парчето е не само обиден за представителките на нежния пол, но и подстрекава към домашно насилие и омраза към жените.

Видеоклипът към песента също предизвика остри обществени реакции, които доведоха до забраната на излъчването му по телевизиите BBC и MTV. След продължително спорове обаче видеото беше допуснато до ефира на двете телевизии, но се излъчваше само след полунощ.

На второ място в класацията е поставена песента “God Save The Queen” на британската пънк рок банда Sex Pistols, а на трето – “Relax” на момчешката поп група Frankie Goes To Hollywood.

Ето как изглежда и пълният Топ 10 на класацията:

1. The Prodigy — "Smack My Bitch Up"
2. Sex Pistols — "God Save The Queen"
3. Frankie Goes To Hollywood — "Relax"
4. Eminem — "Kim"
5. Rage Against The Machine — "Killing In The Name"
6. The Shamen — "Ebeneezer Goode"
7. Ozzy Osbourne — "Suicide Solution"
8. Marilyn Manson — "Get Your Gunn"
9. Slayer — "Angel Of Death"
10. XTC — "Dear God"


Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия