Смесица от амфетамин и канабис е хитът сред тийнейджърите

Най-често учениците се "друсат" с комбинация от канабис и амфетамини. Всяко пето дете е получавало директно предложение да си купи някакъв вид наркотик от дилър в интернет пространството. 1/3 от учениците са виждали подробна информация в ин

2010-11-25 15:22:47
Смесица от амфетамин и канабис е хитът сред тийнейджърите
Най-често учениците се "друсат" с комбинация от канабис и амфетамини. Всяко пето дете е получавало директно предложение да си купи някакъв вид наркотик от дилър в интернет пространството. 1/3 от учениците са виждали подробна информация в интернет откъде могат да си купят наркотици и колко струват. Момчетата прекарват над 20 часа седмично в интернет пространството, а момичетата около 7 - тоест и двата пола са лесна плячка на безмилостните дилъри.

Най-често тийнейджърите смесват амфетамини и канабис, но често ползват и алкохолен коктейл с канабис, малък процент от тях ползват смес от алкохол и хероин, защото последният наркотик е доста скъп. Въпреки че все повече хора употребяват наркотици, нараства броят на тези, които искат да откажат алкохола - това са подрастващи и хора в средна възраст. Най-много засегнати от алкохолната зависимост са хора на възраст между 40 и 50 години.

Другите най-актуални проблеми са свързани с хероиновата зависимост - 21%, употребата на канабис - 14% и употребата на амфетамини - 7%.

България е на едно от първите места в Европа по висока смъртност в резултат на употреба на наркотични вещества. Алкохолът е другият проблем, който е доста наболял в страната ни. Местата в България за отказване от алкохолизма и пиянството свършиха и дори човек да има желание да се излекува, няма къде да го направи. Малко са клиниките, които практикуват този вид терапия. Проблемът с пиенето у нас е доста подценен, както от самите консуматори, така и от страна на институциите. Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия