На кои храни да наблегнете, за да имате стройна фигура?

Всеки излишен сантиметър от обиколката на талията съкращава човешкия живот. При жените тя трябва да бъде под 65 сантиметра, а при мъжете под 80 сантиметра. Ако обаче обиколката на талията при дамите е над 100 сантиметра, а при представителите на мъжк

2010-11-25 01:09:22
На кои храни да наблегнете, за да имате стройна фигура?
Всеки излишен сантиметър от обиколката на талията съкращава човешкия живот. При жените тя трябва да бъде под 65 сантиметра, а при мъжете под 80 сантиметра. Ако обаче обиколката на талията при дамите е над 100 сантиметра, а при представителите на мъжкия пол над 120 - съвсем реален е шансът да имат проблеми със здравето. Всеки излишни 5 сантиметра увеличават риска от преждевременна смърт с 13-17%.

Ако искате да се вталите и да се погрижите за здравето си, наблегнете на долуизброените храни и напитки.

1. Вино - хората, които ежедневно консумират в умерени количества вино са по-слаби в сравнение с хората, които не пият изобщо и тези, които наблягат на спиртните напитки. Препоръчителната дневна доза е 100 мл. вино, за предпочитане червено.

2. Портокали - колкото повече витамини има храната, която консумирате, толкова по-добре за вашето тяло. Ако искате да имат стегнат корем, наблегнете на цитрусовите плодове, броколи, домати и червен пипер.

3. Зехтин - заменете всички познати салатени подправки със зехтин - той е много по-полезен от животинските масла, не повишава холестерола и премахва мастните клетки в областта на корема.

4. Хляб - редовно консумирайте хляб, макарони и сухари, но само от твърди сортове пшеница или пълнозърнести. В тях има доста калории, но и доста целулоза и витамини, които премахват образуването на мастни наслагвания в областта на талията.

5. Вода  - водата е най-евтиното и ефективно средство за борба с килограмите. Когато сте гладни и изпиете чаша с вода, апетитът ви значително намалява, а в същото време не поемате никакви калории. Пийте вода, но не прекалявайте, в противен случай организмът ви ще остане без достатъчно количество калий, натрий и други полезни соли и оттам ще получите проблеми с бъбреците и сърцето.

6. Варено месо - то е богато на белтъчини и не се "лепи" по тялото. Ако не сте доволни от това как изглежда коремът ви, хранете се шест пъти дневно, като всеки път имате поне един продукт, който е богат на белтъчини - яйца, риба, варено месо, обезмаслени млечни продукти.

7. Риба - консумацията на риба има положително влияние върху сърдечносъдовата система и възпрепятства отделянето на адреналин, който се изработва, когато човек е подложен на стрес. В такива моменти човек най-лесно трупа излишни мазнини в областта на корема. Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия