Достатъчна ли е любовта, за да спаси прокълнато сърце...

Изгубеният светец - втора книга от „Божествени и прокълнати” . Прочети откъс от книгата безплатно тук! Разрушено семейство. Застрашена любов. Завърнал се враг. Продължението, което искаш да прочетеш на всяка цена! Грейс Дивайн жертв

2010-11-24 11:42:23
Достатъчна ли е любовта, за да спаси прокълнато сърце...
Изгубеният светец - втора книга от „Божествени и прокълнати” . Прочети откъс от книгата безплатно тук!

Разрушено семейство. Застрашена любов. Завърнал се враг. Продължението, което искаш да прочетеш на всяка цена!

Грейс Дивайн жертва душата си, за да излекува Даниъл Калби. Но спасявайки своя любим, тя се заразява с върколашкото проклятие и губи брат си.
Майката на Грейс изпада в дълбока депресия, а баща й тръгва из страната в търсене на изчезналия Джуд. А междувременно родния град – Роуз Крест – е потопен от вълна престъпления...

Първоначално Даниъл се съгласява да научи Грейс как да държи новите си свръхестествени способности под контрол. Но тя мечтае да ги използва в името на доброто. Според нея само по този начин урбат могат да върнат репутацията си и от псета на смъртта да се превърнат отново в небесни хрътки.
В отчаяното си желание да върне брат си Джуд обратно у дома, Грейс се сприятелява с новото момче в града – красавеца Талбът, който й обещава, че с негова помощ може да овладее силите си. Постепенно Талбът остава единственият, който я подкрепя в желанието й да използва способностите си. Дори Даниъл вече не е сигурен дали това е толкова добра идея. Така докато Грейс се сближава с Талбът, връзката й с Калби започва да се пропуква...
Неусетно момичето започва да се променя. Без да осъзнава по каква мрачна пътека е поела, Грейс се заслепява от новите си свръхестествени способности и се поддава на вълка в себе си. Така тя не забелязва, че стар враг се е завърнал... И подготвя капан, по-опасен от смъртта...

Феновете, настървени за още от поредицата за Грейс и Даниъл, ще горят от желание да захапят „Изгубеният светец”. Нови герои, непознати същества на мрака, повече романтика, много динамика и свеж хумор – спиращото дъха продължение на „Божествени и прокълнати” обещава поне няколко безсънни нощи. Първата книга на Бри Диспейн се превърна в безспорен хит отвъд океана, а филмовите права на поредицата вече са откупени.
Серията „Божествени и прокълнати” всъщност е модерна интерпретация на познати митове и легенди, към която са добавени свръхестествен привкус и солидни дози напрежение и романтика. В първия роман от поредицата Бри Диспейн стъпва на притчата за блудния син, а във втория – на историята за добрия самарянин. Във „Изгубеният светец” Бри е отдала почит и на най-верните си почитатели, като е кръстила герои с камерни роли в романа с имената на активни блогъри.
Другият любопитен факт около поредицата е, че образите на главните персонажи са свързани с живота на самата авторка. Колкото и изненадващо да звучи, Грейс Дивайн изобразява самата Бри Диспейн в тийнейджърските й години, само че е нейна по-силна версия – защото Грейси казва и прави това, за което Бри само е мечтала. Образът на Даниъл пък е вдъхновен от трима приятели на писателката, които изненадващо изчезнали от живота й. Едно от тези момчета бил неин приятел от детинство, който се преместил в друг град. След няколко години той внезапно се появил в училището на Бри, но след няколко часа отново изчезнал. От тогава писателката се пита какво ли се е случило с него. Този спомен до известна степен я подтикнал да напише „Божествени и прокълнати” – като своеобразен разказ за това какво би станало, ако нейният приятел не бе изчезнал повторно.
В края на 2011 г. ще се появи и третата последна (поне засега) част от нашумялата поредица.

За авторката
Бри Диспейн преоткрива детската си любов към писането в колежа, когато прекъсва обучението си за един семестър, за да пише и режисира пиеси като част от програма за тийнейджъри в риск. Така тя решава да се посвети на голямата си мечта и да стане писател. Но осъществяването й трябвало да почака, защото скоро след това Бри се омъжва, ражда първото си дете и започва да работи по осем часа на ден. А за писане почти не й остава време.
Но тогава се намесва съдбата. След автомобилна катастрофа  Бри осъзнава, че животът е твърде кратък, за да не върши това, което обича. Няколко дни по-късно съпругът й купува лаптоп „втора ръка” и й го подарява с думите: „По-добре започни да пишеш”. Така животът на Бри се променя завинаги. Предложението за закупуване на ръкописа на „Божествени и прокълнати” идва точно на шестата годишнина от катастрофата, която всъщност превръща Бри в писател.
Сега тя живее в Солт Лейк Сити със съпруга си и двете си деца.  Автор: Александър Ненов

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия