Смехът е заразителен, но не винаги

Учени от университета в американския град Атланта установиха при какви случаи смехът може да се прояви като заразителен. За целта на проучването специалистите направили видеозаписи на хора, които се смеели по време на разговори с приятели, и н

2010-11-22 23:40:26
Смехът е заразителен, но не винаги
Учени от университета в американския град Атланта установиха при какви случаи смехът може да се прояви като заразителен.

За целта на проучването специалистите направили видеозаписи на хора, които се смеели по време на разговори с приятели, и на хора, забавляващи се, гледайки смешни филми.

След това учените провели експеримент с 28 участници, които трябвало да изгледат записаните видеоклипове и след това да оценят емоциите, които клипчетата са предизвикали в тях.

Оказало се, че смехът и доброто настроение били заразителни тогава, когато човекът във видеозаписа се смее с отворена уста. По-ниско оценени били хората, които се смеели тихо и със затворена уста.

Освен това учените забелязали, че по-заразителен обикновено е женският смях, докато мъжкият по-рядко предизвиква подобни положителни емоции.
Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия