Космонавтите от Дечани

Много често  странни находки ни карат да се съмняваме в съответствието на историческите  ни знания и реалността. От времето на вавилонското царство е запазена огромна врата, която е покрита със странни барелефи. През 19-ти век смисълъ

2010-11-22 23:04:22
Космонавтите от Дечани
Много често  странни находки ни карат да се съмняваме в съответствието на историческите  ни знания и реалността.

От времето на вавилонското царство е запазена огромна врата, която е покрита със странни барелефи. През 19-ти век смисълът на някои от тях  е бил непонятен, до днес  на там могат безпогрешно да се разпознаят подводници и вертолети. При това става дума за  бойни вертолети.

Всъщност, още по времето на император Август  / 30 г.пр.н.е.-14 г.пр.н.е./ в двореца му на Палатинския хълм е  имало  пано, на което била изобразена конструкция, подобна на  ракета.

И в Египет, и от другата страна на Атлантическия океан са намерени странни модели, прилични на самолет.  Рисунките върху платото Наска, които могат да е видят и разберат само от голяма височина, също предизвикват размисли. Най-интересно е обаче, древноиндийското ръководстрвото по експлоатация на летящи колесници и вимани. То се  отнася за летателна техника, която не само е аналогична  на съвременната, но и към техниката на бъдещето.

През втората половина на 20-ти век, в манастира Дечани в Сърбия откриват фреска направена преди столетия. Доста време тя не предизвиква интерес, защото най-интересната й част била на върха й, под слабоосветен купол. Там се вижда изображението на комета,а  хората изобразени на фреската  я  наблюдавали  с интерес.

След направени снимки обаче , изследователите били шокирани. Версията за комета  веднага отпаднала, защото на снимките се появило нещо като капсули за приземяване  от космически кораби, при това с различни  консруции. Във всяка капсула пък се виждала човешка фигура, която  се намирала в прозрачна кабина, а там имало  и лостове за управление....Още по-интересно е, че едната от фигурите в капсулите имала трипръста ръка... При по-внимателно вглеждане може да се види дори , че като че ли едната капсула преследва другата. Този сюжет бил изтълкуван  от уфолозите като своеобразен  епизод от междузвездни войни.

Разбира се, монасите веднага дали обяснение на фреската - това били ангели. Според твърденията на църквата обаче, ангелите са невидими същества. А и хората от фреската с интерес ,  а даже и със страх,  наблюдават случващото се в небето.

Независимо от тълкуванията, ясно е, че става дума за напълно съвременен вид летателен апарат, а пък версията за преследвания и преследвача е точно в духа на древноиндийското ръководство за управление на вимани - там ясно се споменава за вражески летателни апарати.. Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия