Тринадесет държави търсят решение на проблема с убиването на тигрите

Бенгалският тигър е едно свещенно животно, но неговите кожа, кости, опашка, лапи са по-скъпи от любовта към тях и опазването им. Останали са едва по-малко от 3000 индивида в целия свят, което означава, че на всеки 10 години 40 % от популацията им

2010-11-21 19:02:28
Тринадесет държави търсят решение на проблема с убиването на тигрите
Бенгалският тигър е едно свещенно животно, но неговите кожа, кости, опашка, лапи са по-скъпи от любовта към тях и опазването им.

Останали са едва по-малко от 3000 индивида в целия свят, което означава, че на всеки 10 години 40 % от популацията им е изчезвала. Има предупреждение, че до 20 години няма да са останали бенгалски тигри на планетата ни.

На срещата на тринадесетте държави, търсещи решение за спиране на търговията и бракониерството с тигри, премиерите са обсъждали дълго време начини за борба с този проблем.

Едни от предложенията са граничили със законите на съответните страни, а други са били далч по-страшни само и само да се спре тази ужасна дейност. Най-сериозният проблем е, че армиите на някои от участващите държави, са свързани с бракониерството. Това са: Индия, Китай, Тайланд и други.

Убиването на тигри и търговията с тях е започнала преди около 100 години и само през първата година са убити над 4000. Други 12 000 са били продадени още докато са били малки тигърчета на различни заможни хора. Дори в днешно време няма достатъчно силна институция, която да може да спре тази престъпна дейност.

Членовете на тринадесетте държави, участвали в срещата, са обещали, че до няколко месеца ще намерят решение и ще бъдат изчистени корумпираните лица и всеки, свързан с тази дейност.

" Чистката ще започне и ние няма да спрем докато тази дейност не бъде изкоренена от мислите на хората. Срещата ще допринесе много за осъзнаването на този проблем и ще целим да запознаем по-голяма част от света. Целта е да спрем тази търговия като наложим големи наказания и глоби, както и продължителен престой в затвора за престъпниците." - казва Жан Кристоф Вие, заместник-главен изпълнителен директор на Международния съюз за опазване на околната среда и животните. Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия