Борисов против протестите на учениците относно зимната им ваканция

Учениците днес протестираха заради кратката си коледна ваканция. Това тяхно действие бе определено от Бойко Борисов като опит демокрацията да се превърне в анархия. Коледната ваканция на учениците от години свършва с понеделника след новогодишните

2010-11-21 01:43:39
Борисов против протестите на учениците относно зимната им ваканция
Учениците днес протестираха заради кратката си коледна ваканция. Това тяхно действие бе определено от Бойко Борисов като опит демокрацията да се превърне в анархия.

Коледната ваканция на учениците от години свършва с понеделника след новогодишните празници. Не може децата да решават колко дълга да им бъде ваканцията, защото така те няма изобщо да стъпят в училище. Все едно всички работещи да искат работното им време да е от 12:30 - 13:00 часа на обяд, за да могат сутрин да се наспиват.

Просветното министерство обясни, че по-малкият брой почивки дни за всички ученици се определят от времето за матурите и изпитите след седми клас.

На 15 декември ще се проведе заседание на специалната работна група от ученици, където ще се видят различните практики във всички държави на Европейския съюз. Статистиката сочи, че ние имаме най-късата учебна година с най-дългите ваканции.

Днес се събраха 600 ученици от Шумен, които протестираха заради кратката ваканция. Шествието им тръгна от Руски паметник и стигна до сграда на Регионалния инспекторат по образование. Те издигаха лозунги като "Днес вие определяте ваканцията ни, след време - ние пенсиите ви", "Господин Игнатов, колко ще бъде дълга вашата ваканция?"

Протестиращите са изпратили писмо до министър Игнатов, в което искат зимната ваканция да бъде удължена до 10 януари и искат отговор до 20 декември. Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия