Открита е нова планета в Млечния път

Името на планетата е HIP 13044B. Тя  е влезнала в нашата галактика от друга съседна. Планетата е много сходна на Юпитер и според учени тя е била част от друга слънчева система, иначе нямаше да има тези характеристики. Според специалистите

2010-11-20 10:11:02
Открита е нова планета в Млечния път
Името на планетата е HIP 13044B. Тя  е влезнала в нашата галактика от друга съседна.

Планетата е много сходна на Юпитер и според учени тя е била част от друга слънчева система, иначе нямаше да има тези характеристики.

Според специалистите HIP 13044B наскоро е навлязла в нашата галактика "Млечен Път". Под думите скоро се има предвид преди около 500 000 до 1 000 000 години. В сравнение с възрастта на вселената, това е наистина малко време.

Планетата се намира на 2000 светлинни години от Земята и е открита с телескоп в Чили.  Тази планета има канибалистични характеристики, това ще рече, че има много силна гравитация и ако се доближи до Земята, което е абсолютно невъзможно, ще ни измести от орбита и ще привлече всичко към себе си.

Гравитацията на тази планета е 1.5 пъти по силна от тази на Юпитер. Въртенето и около остта е феноменално бързо за размерите, които има, почти 20 часа отнема пълното завъртане. Автор: Александър Ненов

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия