Учени "заловиха" антиматерия

Един единствен атом на антиматерия са създали и уловили учени от Церн. Там се намира големият адронен ускорител. Те са успели да задържат 38 анти-въглеродни атоми на едно място за една десета от секундата. Това е доста време за учените. Според тях

2010-11-18 20:58:56
Учени
Един единствен атом на антиматерия са създали и уловили учени от Церн. Там се намира големият адронен ускорител.

Те са успели да задържат 38 анти-въглеродни атоми на едно място за една десета от секундата. Това е доста време за учените. Според тях скоро ще могат да задържат атомите за много повече време.

Също така са  произвели анти-материя с размерите на един атом и то за няколко секудни. След като атомът на анти-материята се е сблъскал с нормална материя, се е унищожил. Това е голям напредък за учените.

Анти-материята е като безплатна енергия, поне на теория. Ако това се окаже истина, няма да се налага да плащаме толкова много пари за електричество, а ще имаме нови батерии, които ще имат десетки хиляди пъти повече издръжливост и сила.

Анти-материята не създава черни дупки, тя няма дори малка връзка с тях. Едното е съвсем различно от другото и е невъзможно да стане "страшен катаклизъм" дори ако 1 000 000 атома бъдат "пленени" от учените за изследване.

Единствената опасност е рязкото освобождаване на енергията от анти-материята, която може да увреди машината, но нищо повече. Автор: Александър Ненов

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия