Пасивното пушене е много опасно

Пасивно пушене е това, което се получава ако стоите в една и съща стая с пушач, запалил цигара и дишате същият въздух. Това е доста опасно и е много вредно. "Родители без особенно здрав разум и логично мислене, пушат докато детето им е в

2010-11-16 21:44:22
Пасивното пушене е много опасно
Пасивно пушене е това, което се получава ако стоите в една и съща стая с пушач, запалил цигара и дишате същият въздух.

Това е доста опасно и е много вредно.

"Родители без особенно здрав разум и логично мислене, пушат докато детето им е в същата стая. Това е абсолютен идиотизъм от страна на тези хора и според мен би трябвало да се затварят в клиника за идиоти. Разбира се, първо трябва да се направи такава клиника!" - казва Джошоа Ръсел от Британски институт за изследвания.

"Аз съм бил свидетел на дете с рак на ушната мида и дори рак на мозъка, белия дроб, стомаха, причинени от родители, които са пушели в близост до детето. Не разбирам колко глупав човек би направил това и като ги видя учудени и с изцъклени очи, ми идва да ги ударя с нещо тежко" - казва професор доктор Франсуо Бениан.

Много лекари съветват родители да спрат напълно цигарите докато имат малко дете. То трябва да стигне поне 10-12 годишна възраст, за да може организмът му да се защитава от вредата на цигарите. Това не е 100% решение, най-доброто е НАПЪЛНО да се спрат цигарите.

Много родители не вярват на това, но има над 1000 деца всяка година само в Европа, които влизат в болница поради вина на пасивното пушене, причинено от родителите. Най-леко отървалите се деца са били с астма, а най-тежко пострадали от зависимостта на родителите им са починали заради тежки увреждания на организма.

Затова лекарите съветват родителите да не пушат ако искат здраво дете. Ако родителите ви пушат, а вие не, покажете им този текст и ги НАКАРАЙТЕ да спрат. Както те ви карат да правите неща, които не харесвате, така те ще спрат да пушат, за да запазят вашето здраве. Автор: Александър Ненов

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия