Нов вид прилеп открит в Еквадор

Учени са открили нов вид прилеп в Еквадор. Първо е бил забелязан преди 30 години, но тогава са сметнали, че е странна мутация, защото не е виждан след това. Името на новия вид е Myotis diminutus. Прилепът е доста малък и тежи едва 3-5 грама. Откр

2010-11-15 15:53:00
Нов вид прилеп открит в Еквадор
Учени са открили нов вид прилеп в Еквадор. Първо е бил забелязан преди 30 години, но тогава са сметнали, че е странна мутация, защото не е виждан след това.

Името на новия вид е Myotis diminutus. Прилепът е доста малък и тежи едва 3-5 грама. Открити са повече от 100 индивида и ще бъдат вкарани в книгата за защитени животни.

"Ние тепърва опознаваме природата си. Не бива да се чудим, че откриваме нови видове животни. Все пак ние познаваме едва 5% от дъното на океаните. Дори собствените ни вътрешни морета не са били изледвани напълно. Предполага се от мои колеги, че има поне още 10 000 вида животни и поне 50 000 вида насекоми, за които не знаем. Тази бройка е най-малко предполагаемата." - казал учен от Рио де Женейро, участвал в откриването на прилепа.

Все още специалистите знаят твърде малко, за да коментират начина на живот и подробни информации за новия вид прилеп, но е добре, че откриват още индивиди, а не спад на популацията му.

Единствената разлика като структура на тялото, Myotis diminutus има по-закръглена глава и издължени челюсти. Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия