Наследството на Бил Гейтс ще остане за благотворителност

Бил Гейтс, основателят на водещата световна компания за програмни продукти  Microsoft  е  признат за най-богатия човек в САЩ вече 17-та година поред. Списание Forbes оцени  тази година състоянието му на 54 милиарда долара, кое

2010-11-13 00:05:28
Наследството на Бил Гейтс ще остане за благотворителност
Бил Гейтс, основателят на водещата световна компания за програмни продукти  Microsoft  е  признат за най-богатия човек в САЩ вече 17-та година поред. Списание Forbes оцени  тази година състоянието му на 54 милиарда долара, което е с 4 милиарда повече от миналата година.

Милиардерът  смята да похарчи  огромното си богатство за борба със световната бедност. Той е заявил, че не вижда смисъл да остави състоянието си в наследство на своите деца.  Според Гейтс,   такава постъпка не би донесла никаква полза нито за тях, нито за обществото.

Разбира се, той пояснява,  че  ще има по нещичко и за децата му, но сумата ще е такава, че да им помогне в първите стъпки в самостоятелния живот, но тя по никакъв начин няма да ги избави от нуждата да се трудят с пот на челото.

Бил Гейтс и съпругата му Мелинда имат три деца: Дженифър на 14 години, Рой на 11 години и Фиби - 8 г.

Още през 2008 година Гейтс прекъсна ежедневните си ангажименти в компанията  и се зае с благотворителност. Заедно със съпругата си учреди фонд,чрез който  се заделят средства за борба с болестите и глада в страните от Третия свят. Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия