Момче с български произход живее с родителите си в САЩ, град Оклахома от няколко години.

Ивайло Робъртсън е на 17 години и е претърпял тежка катастрофа с мотоциклета си. Докато той карал с около 80 километра в час, жена минава с колата си на червена светлина и го засича. Той се удря право в средата на колата и изпада в безсъзнание.

Лекарите са успели да спасят тинейджъра, но в продължение на 7 месеца той е бил в кома. Събудил се преди 5 дни докато приятелката му била в стаята. Тя била до него почти всеки ден. Първото нещо, което казал като се събудил, било "Много ми се пие сок".

Родителите са много щастливи, а виновничката за катастрофата е пожелала да заплати пълното лечение на Ивайло, да му купи нов мотоциклет и да плати доста голяма сума обещетение за стореното.

Ивайло бил попитан дали помни нещо от случката, той казал: "Помня само, че си измих мотора и реших да покарам преди да ида на училище, след това нямам идея какво се е случило".

Младежът е в добро здраве, но има проблем с мускулите, защото не ги е  използвал от много време. Лекарите са на мнение, че ще се възстанови напълно след няколко седмици.
Автор: Александър Ненов