Започна програмата 'Силен старт' под наслов 'Изгони скуката от училище'

Започна 6-тото издание на програмата, под патронажа на МОМН, за подкрепа на средното образование “Силен старт”, която се провежда от 2005 година. През изминалите години програмата е отличила най-изявените осмокласници от специализи

2010-11-10 15:36:31
Започна  програмата 'Силен старт' под наслов 'Изгони скуката от училище'
Започна 6-тото издание на програмата, под патронажа на МОМН, за подкрепа на средното образование “Силен старт”, която се провежда от 2005 година.

През изминалите години програмата е отличила най-изявените осмокласници от специализираните езикови гимназии, като   наградени със стипендии за над 326 хиляди лева   са 716 ученици.

Програмата тази година е с партньорството на Български дарителски форум, Национална мрежа за децата и Асоциация “Родители”.  Програмата стартира под наслов “Изгони скуката от училище”. Идеята е да се провокират учениците да дадат предложения за развитието на средното образование.  

Най-добрите идеи ще бъдат наградени с еднократни стипендии от 1000 лева, като общият награден фонд е 50 000 лева.

Участие в програмата могат да вземат  всички ученици от 8 до 12-ти клас, чийто  успех  от предходната година е бил  не по-малко от мн. добър 5.  До 21 ноември те трябва да напишат есе  на тема “Изгони скуката от училище” , като се регистрират на интернет страницата на програмата www.silenstart.bg.

10 наградени есета ще има от всеки випуск, като най-добрите от тях ще бъдат предоставени на МОМН.

Журито  ще търси аргументирано и добре структурирано есе, с решение на описан  проблем, като ще се вземе под внимание приложимостта и оригиналността на идеята, а също така и отличния правопис. Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия