Две братчета приличат на герои от "Здрач" заради рядко заболяване

Две братчета от Англия растат като герои от филмовата поредица "Здрач". 11-годишният Джордж и 13-годишният Саймън имат рядко генетично заболяване - ектодермална хипохидротична дисплазия. Те имат остри кучешки зъби и не понасят светлината. З

2010-11-10 00:45:04
Две братчета приличат на герои от
Две братчета от Англия растат като герои от филмовата поредица "Здрач". 11-годишният Джордж и 13-годишният Саймън имат рядко генетично заболяване - ектодермална хипохидротична дисплазия. Те имат остри кучешки зъби и не понасят светлината. Заради специфичното си заболяване, момчетата никога не се потят и избягват слънцето, което им вреди, също така никога няма да им пораснат всичките зъби.

Рядката болест е засегнала над 7000 души в цял свят и е смесица от аномалии в развитието на зъбите, кожата, развитието на конюктивит и рахит.

Родителите на Саймън забелязали, че той е по-различен веднага след раждането. Температурата му рязко спаднала и той бил сложен под специална лампа. Заради липсата на потни жлези, той получил сериозни изгаряния. Шест месеца по-късно лекарите били сигурни каква е неговата диагноза.

Майката на Саймън решила да си има второ дете с надеждата, че болестта няма да се прояви при него - уви, и той се родил със същото генетично заболяване. Децата не спортуват, а когато излизат навън използват слънцезащитен крем с най-висок фактор и носят шапки и очила.

Джордж и Саймън имат известни проблеми с храненето, защото техните зъби са неразвити. В най-скоро време ще им бъде имплантирана кост в челюстта и ще им добавят още зъби.

Доста от приятелите на двете момчета им завиждат, че толкова много приличат на любимите им герои от "Здрач". Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия