Дехидратацията може да навреди на детския мозък

Много се пише и говори колко полезна е водата за организма на човек.  И как трябва да се стараем да пием от животворната течност поне по 1 ,5-2 литра на ден. Учени обаче са установили напоследък, че  недостатъчното пиене на вода при

2010-11-09 16:04:38
Дехидратацията може да навреди на детския мозък
Много се пише и говори колко полезна е водата за организма на човек.  И как трябва да се стараем да пием от животворната течност поне по 1 ,5-2 литра на ден.

Учени обаче са установили напоследък, че  недостатъчното пиене на вода при подрастващите може дори на навреди на мозъчната им дейност.  Учените дори смятат, че изпиването на чаша вода преди изпит, може да гарантира успешното му взимане.

Децата и тийнейджърите всъщност не си дават сметка, когато са дехидратирани, а и не го приемат насериозно. Те обаче прекарват много време  в затворени помещения, където е задушно и топло, стоят с часове пред компютъра, а всичко това пречи на детския мозък.

Така че, ако подрастващите страдат от често и безпричинно главоболие, умора или дори депресия,  вина за това сигурно има дехидратацията на организма.

Ето защо,  както сме писали и друг път,  сложете бутилка вода до вас и пийвайте често от нея, а чаша вода преди изпит е задължителна. Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия