Цените на дрехите ще се повишат през следващата година

Шопинг маниаците, внимание, цените на дрехите ще скочат следващата година драстично. С парите, с които сте си купили 5 чифта дънки тази година, ще можете да си купите само 3 през следващата година. Причината е, че производството на памук спада пор

2010-11-06 15:13:17
 Цените на дрехите ще се повишат през следващата година
Шопинг маниаците, внимание, цените на дрехите ще скочат следващата година драстично.

С парите, с които сте си купили 5 чифта дънки тази година, ще можете да си купите само 3 през следващата година. Причината е, че производството на памук спада поради няколко проблема.

Първият е, че глобалното затопляне намалява качеството на памука, който разцъфтва с по-малък % отколкото предишни години. Това дава по-малка реколта и се отразява на цените на поризведените дрехи от такава материя.

Друга причина за поскъпването на дрехите е влагата на местата, на които се отглежда памука.

Изчисленията сочат, че средно ще поскънат почти всички дрехи с 25% до 45%. Първото вдигане на цените ще усетим в началото на пролетта на 2011 година и до края на август ще стигне 45% на дрехите, съдържащи 100% памук.

Очаква се поскъпване и на стоките, които не съдържат памук, защото това повишаване на цените на останалите, ще накара хората да търсят дрехи и стоки от други материи. Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия