Според многобройни свидетелства, през 1943 година, американски кораб се ‘дематериализира’, след което се появява на 200 мили от първоначалното си местонахождение.

Твърди се, че на 28 октомври 1943 година е проведен т. нар. Филаделфийски експеримент. Американският флот  прави опит, основан на принципите  на единната теория на полето, създадена от Алберт Айнщайн, чрез който успява да ‘дематериализира’ кораба  “USS Eldridge /De-173/  и  екипажа му  на територията на Военноморската корабостроителница във Филаделфия.  И до ден днешен учените се питат дали това се е случило наистина или става дума за медийна спекулация.

Целта на единната теория на полето, обяснявал Айнщайн,  е да се опише със средствата на математиката   и  физиката междинната връзка между електромагнитното излъчване  и земното притегляне.  Говори се, че е възможно американският флот да е използвал огромни електромагнитни генератори, чрез които да е била огъната светлината около кораба, така че той да стане невидим за човешкото око.

Експериментът започнал още през лятото на 1943 година.На 22 юли той бил почти успешен - по свидетелства на очевидци плавателният съд  се покрива със зеленикава мъгла. Членовете на екипажа се почувствали замаяни, а когато повторно изплували от мъглата, повечето от тях били заплетени в металните конструкции  на кораба.

На 28 октомври експериментът бил повторен. Този пък корабът не само, че напълно изчезнал, но и бил телепортиран на 200 мили - до град Норфолк в щата Вирджиния.
Това  твърдение идва от членовете на друг кораб “SS Andrew Furuseth”. Те разказват, че
“USS Eldridge /DE-173/” внезапно се появил пред очите им, а няколко минути по-късно отново се ‘изпарил’, за да се върне във Филаделфия.

Експериментът имал много тежки последици на екипажа - някои моряци били сериозно наранени от корабните конструкции, други полудели, а трети  просто изчезнали.

Спекулациите около Филаделфийския експеримент продължават  и досега. Въпреки многобройните свидетелства на военни и моряци обаче, нито изследователи, нито езотерици могат да повторят опита или най-малкото да го обяснят със средствата на съвременната наука.
Автор: Тони