Забраниха играчките в Happy Meal със закон

Играчките в детското меню на популярната верига за бързо хранене McDonald’s са забранени с новоприет закон в американския град Сан Франциско. Властите в града приеха минимални стандартни за качеството на храните, които ще могат да бъдат

2010-11-04 19:37:48
Забраниха играчките в Happy Meal със закон
Играчките в детското меню на популярната верига за бързо хранене McDonald’s са забранени с новоприет закон в американския град Сан Франциско.

Властите в града приеха минимални стандартни за качеството на храните, които ще могат да бъдат предлагани заедно с играчки–подарък за децата.

Според разпоредбата детските менюта не трябва да съдържат повече от 600 калории и в тях трябва да има плодове и зеленчуци, а не бургери и пържени картофки, които са пълни с мазнини. Газираните напитки, съдържащи прекалено голямо количество захар, трябва да бъдат заменени с плодови сокове.

Новоприетият закон ще влезе в сила на 1 декември. Той представлява само част от националната програма на Америка за борба със затлъстяването и пропагандирането на здравословно хранене.

Разбира се, от управата на McDonald’s в Сан Франциско не пропуснаха да изразят несъгласието си с новоприетата разпоредба.
Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия