Технология от Междузвездни войни

Нова технология ще ни предостави възможност да оставяме холограмни съобщения на близки и приятели след около 5 години. Всички вече знаем за 3D киното и игрите. След няколко години вече ще можем да си говорим, но в напълно 3D вариант, а не с илюзията

2010-11-04 16:57:16
Технология от Междузвездни войни
Нова технология ще ни предостави възможност да оставяме холограмни съобщения на близки и приятели след около 5 години. Всички вече знаем за 3D киното и игрите. След няколко години вече ще можем да си говорим, но в напълно 3D вариант, а не с илюзията на очилата.

Професор Назир Пегамбариан от " Arizona"s College of Optical Sciences" обясни как действа устройството.

"Ще се опитам да го обясня за нормални хора. Първо, този който иска да запише холограмното съобщение, ще трябва да застане в средата на устройството. То е направено от 8 специални камери, снимащи всички части на лицето или тялото. След това данните от камерите ще влизат в компютърното устройство, ще се обработват в ифнормация и ще се пращат до три-измерния лазерен-холографичен принтер.

Накрая данните ще отиват до лазерното устройство, което ще ги "изрисува" на чувствително платно. Лазерното рисуващо устройство след това ще излъчва светлина в определени дължини и така пред вас ще се появява, това което е записано на камерите."

Засега  всичко описано дотук е само в черно-зелен цвят, но за в бъдеще се цели технологията да стане по-малка на размери и с поне няколко стотин цвята за начало. Като всяка друга технология и тази след време ще може да се носи в малкия джоб на сакото. Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия