Реабилитация на тортите

Специалисти са доказали, че хапването на торта изобщо не допринася за натрупването на излишни килограми. Изводът е предшестван, както винаги, с изследване. В него са взели участие две групи жени и мъже на възрaст от 28 дo 43 години. В продъл

2010-10-29 15:25:01
Реабилитация на тортите
Специалисти са доказали, че хапването на торта изобщо не допринася за натрупването на излишни килограми. Изводът е предшестван, както винаги, с изследване.

В него са взели участие две групи жени и мъже на възрaст от 28 дo 43 години. В продължение на месец участниците от първата група всяка сутрин закусвали с така наречените полезни продукти, а от втората изяждали  на закуска парченце торта, в което се съдържали не по-малко от 50 грама захар.

В края на експеримента учените сравнили теглото на участниците, както и обиколката на талиите и бедрата им. За почуда на диетолозите, не били открити значими разлики в двете групи.

Според специалистите натрупването на излишни килограми при хората, които ядат повече сладкиши, не се дължи на глюкозата, която се съдържа в тях, а e  благодарение на подсладителите и вкусовите добавки.   Заместителите на захарта също влияят отрицателно на организма , уточняват експертите. Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия