Кръщават нов вид манго на Кайли Миноуг

Австралийският министър на промишлеността Кон Ватскалис иска да кръсти нов вид манго на световноизвестната поп изпълнителка Кайли Миноуг. Политикът смята, че за 42-годишната звезда ще бъде голяма чест да има плод, отглеждан в родната й страна,

2010-10-27 19:03:52
Кръщават нов вид манго на Кайли Миноуг
Австралийският министър на промишлеността Кон Ватскалис иска да кръсти нов вид манго на световноизвестната поп изпълнителка Кайли Миноуг.

Политикът смята, че за 42-годишната звезда ще бъде голяма чест да има плод, отглеждан в родната й страна, който да носи нейното име.

Ако идеята му бъде одобрена, Ватскалис възнамерява да изпрати цяла партида от новата разновидност на тропическия плод на Кайли Миноуг, за да може тя да бъде една от първите хора, вкусили от него.

През последните 16 години правителството на Австралия спонсорира специална програма за разработването на нови видове манго, която в крайна сметка успя да създаде три нови разновидности на тропическия плод. Те се отличават с по-добри вкусови характеристики и по-наситен червен цвят, който ще бъде по-привлекателен за купувачите.

Новите видове манго се очаква да бъдат разпространени на австралийския пазар през 2012 г.
Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия