Хората на бъдещето и какви ще бъдат те?

Учени от цял свят се опитват да  предвидят какви ще бъдат децата на бъдещето.   Ще спре ли еволюцията или хората ще продължат да се променят? Въобще какъв ще бъде човекът на бъдещето? Съществуват много предположения. Едни изследвания с

2010-10-22 23:24:43
Хората на бъдещето и какви ще бъдат те?
Учени от цял свят се опитват да  предвидят какви ще бъдат децата на бъдещето.  
Ще спре ли еволюцията или хората ще продължат да се променят? Въобще какъв ще бъде човекът на бъдещето?

Съществуват много предположения. Едни изследвания стигат до извода, че хората на бъдещето щели да бъдат без коса  и без бради, заради икономия на вода и с тънки дълги пръсти.  Учените твърдят също така, че нашите потомци щели да бъдат и доста по-високи.

Въпросът  за еволюцията разделя учените на два лагера. Едните са уверени, че човекът повече няма да се променя и ще остане такъв, какъвто е сега, дори и след милион години, другите обаче, смятат точно обратното.

Твърди се, че само в случай на природна катастрофа може отново да започне суров естествен отбор. В същото време пък други учени твърдят, че  електронният и информационен прогрес ще доведе  до непредсказуеми последствия за нервната система на човека.

Понятието ‘хора на бъдещето’ често се среща заедно с феномена на децата-индиго. Това определение се е появило в Америка, а негов автор е ясновидка, която  написала книга за това как цветът на аурата на човека влияе върху съдбата му.  Ясновидката твърди, че може да вижда човешката аура и е забелязала, че от 80-те години на 20-ти век се раждат все повече деца  с индигов цвят на аурата.  Във Франция тези деца се наричат тефлонови, а в Китай - деца на светлината.  
Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия