Българинът смята за нормално да кара пил

Eдин от всеки петима българи е на мнение, че не е толкова опасно да се кара след консумация на алкохол. 1.5% от шофьорите нямат против да поемат риска и да шофират автомобила си след употребата на повече четири малки питиета твърд алкохол. 11% от уча

2010-10-22 00:52:47
Българинът смята за нормално да кара пил
Eдин от всеки петима българи е на мнение, че не е толкова опасно да се кара след консумация на алкохол. 1.5% от шофьорите нямат против да поемат риска и да шофират автомобила си след употребата на повече четири малки питиета твърд алкохол. 11% от участниците в анкетата нямат мнение по въпроса.

В последно време пушачите в България значително намаляват. 56% от анкетираните не са палили цигара повече от месец. 13.8% от българите на възраст между 15 и 64 години са опитвали поне веднъж в живота си наркотици, един от всеки десет ученици е опитвал трева през последните 12 месеца. 89% от анкетираните заявили, че никога не биха опитвали каквито и да е било наркотични вещества.

Най-масово употребявани са тревата, екстазито и амфетамините.

Представителите на мъжкия пол пушат повече и са повече в сравнение с дамите. Един мъж пуши поне кутия цигари дневно, а жените средно по 10, учениците пушат между 4 и 10 цигари.

Хората биха подкрепили забрана за пушене на работното място, но не и такава, която забранява пушенето на обществено място. Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия