Май има шанс да се решат финансовите проблеми на университетите

Вчера изненадващо зам.-финансовият министър Владислав Горанов съобщи пред образователната комисия в парламента, че са намерени още 40 милиона лева   към бюджета на МОМН. Министър Игнатов обясни, че 20 милиона от тях ще отидат за висшето

2010-10-21 22:00:53
Май  има шанс да се решат финансовите проблеми на университетите
Вчера изненадващо зам.-финансовият министър Владислав Горанов съобщи пред образователната комисия в парламента, че са намерени още 40 милиона лева   към бюджета на МОМН. Министър Игнатов обясни, че 20 милиона от тях ще отидат за висшето образование, а 20 - за средното.Министърът обаче отказва да ги даде на ВУЗ-овете  за попълване на дупки.

Висшите училища, които закриват или сливат специалности, како и тези, които  правят други реформи, ще получат допълнително  пари още следващата година. Средствата ще дойдат от специален фонд за модернизация на висшето образование. За него парите вече са намерени.

Преди ден ректорите настояха да им бъдат отпуснати 24 милиона лева, защото били приети повече студенти. Сега пък се оказва, че парите ги има , но не ги дават.

Водят се преговори с ‘Топлофикация’, МОМН директно да превежда парите за отопление, които Софийският университет дължи.  Така щяло да се гарантира, че няма да има ‘дървена ваканция’. 
Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия