Създателят на "Facebook" не харесва филма "Социалната мрежа"

Създателят на най-успешната социална мрежа Facebook Марк Зукърбърг не е доволен от филма "Социалната мрежа". Той е по кината в Щатите от началото на този месец r Според Марк в него има минимум две обидни неточности. Във филма се "пр

2010-10-21 00:48:30
Създателят на
Създателят на най-успешната социална мрежа Facebook Марк Зукърбърг не е доволен от филма "Социалната мрежа". Той е по кината в Щатите от началото на този месец r Според Марк в него има минимум две обидни неточности.

Във филма се "прокрадва" идеята, че Зукърбърг е създал мрежата, за да печели пари и за да привлече интереса на момичетата около него. В "Социалната мрежа" не са успели да предадат истинските мотиви за създаването на "Facebook", сайтът е създаден не за пари, а защото на създателя му е било приятно да работи по него.

Сценаристите на филма обаче са категорични, че са преразказали подробно и точно историята на възникване на социалната мрежа..

Преди време активистите от "Greenpeace" пуснаха клип, в който осмиваха Зукърбърг и "Facebook" и се опитваха да внушат на хората, че той е създал мрежата от скука и за да се хареса на дамите. Според еко активистите от "Greenpeace" социалната мрежа е голяма заплаха за екологията, защото нейните центрове за данни не са екологични, понеже ползват енергия от въглищата и заради тях се отделя голямо количество въглероден двуокис в атмосферата. Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия