В Германия създадоха "нощно" мляко срещу безсъние

Немската компания "Milchkristalle" патентова нощно мляко, което успешно помага при безсъние. Млечният продукт е създаден по специална технология и се събира само нощно време - от 2 до 4 часа. Млякото, което е издоено по това време на деноно

2010-10-19 22:54:50
В Германия създадоха
Немската компания "Milchkristalle" патентова нощно мляко, което успешно помага при безсъние. Млечният продукт е създаден по специална технология и се събира само нощно време - от 2 до 4 часа. Млякото, което е издоено по това време на денонощието, съдържа 25 пъти повече мелатонин (хормон на съня) в сравнение с другото. Продуктът няма да се продава в течно състояние, ами във вид на сухо вещество. Компанията смята да лансира продукта си само в аптеките. "Нощното" мляко ще може да се използва и при направата на йогурт.

Въпреки че новият продукт все още не е на пазара, той вече има противници. Немските учени са на мнение, че това мляко няма да има ефект при хората, които имат проблеми със съня. В препаратите срещу безсъние има в пъти повече мелатонин, отколкото в предлагания млечен продукт.

За да приеме същото количество мелатонин, каквото има в таблетките, човек трябва да изпие над два милиона порции сухо "нощно" мляко.

Все още не е обявена датата, когато новият продукт ще бъде пуснат официално на пазара. Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия