Извънземните и.. къде да ги търсим?

Сет Шостак,  водещ астроном от програмата СЕТИ за търсене на извънземен разум, смята, че учените трябва сериозно да преразгледат въможността за контакт с извънземна цивилизация от ‘разумни машини’. Досега работещите по тази п

2010-10-17 16:33:55
Извънземните  и.. къде да ги търсим?
Сет Шостак,  водещ астроном от програмата СЕТИ за търсене на извънземен разум, смята, че учените трябва сериозно да преразгледат въможността за контакт с извънземна цивилизация от ‘разумни машини’.

Досега работещите по тази програма са разчитали да получат сигнал от Космоса от билогични същества от планета, подобна на Земята.  Според  астронома обаче, еволюцията на живите организми се движи напред с много по-бавни темпове от технологичния прогрес.

Ето  защо, за да могат биологични организми да излязат извън пределите на  собствената си планета, ще е необходимо много повече време. Докато технологиите се развиват достатъчно бързо, за да изпреварят  създателите си.  Така ‘разумните машини’ могат се  да окажат първи в Космоса и дори да надживеят  своите изобретатели.

Сет Шостак предлага да се търси извънземен живот в места, особено богати на енергийни ресурси, тъй като те могат да интересуват роботите-извънземни. Нови райони на търсене могат да бъдат горещите млади звезди и централните области на галактиките.... Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия