Първият в света шампионат по сиеста се провежда в Испания

Първият в света шампионат по сиеста започна само преди дни в Испания и ще продължи до 23 октомври. Състезанието е организирано от Асоциацията на приятелите на сиестата в западно-европейската държава. За място на надпреварата е избран един от моло

2010-10-16 21:08:45
Първият в света шампионат по сиеста се провежда в Испания
Първият в света шампионат по сиеста започна само преди дни в Испания и ще продължи до 23 октомври. Състезанието е организирано от Асоциацията на приятелите на сиестата в западно-европейската държава. За място на надпреварата е избран един от моловете в Мадрид, в който са поставени удобни дивани за всеки един от участниците.

Според регламента на шампионата, който ще се проведе в няколко кръга, всеки състезател разполага с 20 минути, за да покаже колко добре е усвоил краткотрайната следобедна дрямка, популярна в латиноамерианските страни и Испания като сиеста.

Лекарски екип ще следи кой участник наистина заспива и кой симулира. Медици ще отчитат и за колко време всеки от състезателите е успял да заспи и колко дълбок е съня му. Във всеки кръг участниците ще получават определен брой точки, като победител накрая ще е този, който има най-добър резултат.
Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия