"Хакерите не са безобидни"

"Хакерите не са просто деца или крадци.Те са по-опасни от бомба.Те не са безобидни" - казал говорител на фирма за кибер охрана. Хакери са нанесли щети за над 15 милярда долара само за една година. Свързани са с песни, филми и игри до кре

2010-10-15 22:46:38
"Хакерите не са просто деца или крадци.Те са по-опасни от бомба.Те не са безобидни" - казал говорител на фирма за кибер охрана.

Хакери са нанесли щети за над 15 милярда долара само за една година. Свързани са с песни, филми и игри до кредитни карти, фалшиви документи и други измами.

За много хора хакерите са като Робин Худ, всички знаем интернет страници, от които да си набавим всичко, което искаме безплатно. Дори трудните за хакване игри за конзоли, пак след някоя друга седмица се намират из мрежата напълно безплатно.

Това е незаконно. Въпреки това, не всеки има 100 лева, за да си закупи играта, която иска или да отиде на кино за 6-10 лева. Използването на нелегален материал оправдава само потребителят, но не и този, който е нарушил закона за авторските права. Реално ако вие гледате филм, без да сте платили, но сте го намерили в мрежата, никой не може да ви пипне. Вие сте жертва на пиратство. Това важи и за всичко останало.

Истинският проблем са кредитните карти. Измамите свързани с тях са невероятно чести. На ден в света над 150 000 души губят пари заради хакерите, които крадят спестяванията им.

Тогава съответно човек се чувства окраден. Така се чувстват и създателите на игри, музика и филми. Рабира се, можеше тези неща да не струват толкова скъпо и/или да имаше някаква форма на евтино ползване. Да кажем на час или на месец. Плащате си този месец примерно 2-5 долара и играете колкото си искате за тези 30 дни. След това ако ви харесва продукта си плащате пак и пак и т.н.

Вие плащате 5 долара, виждате каква помия или удоволствие е тази игра и след това преценявате дали да дадете отново тези пари. Следователно това ще накара създателите на игри, филми и музика да седнат и наистина да създатат нещо качествено.

Относно кредитните карти, там няма коментар, това е ужасяващо и долно. Да се краде от човек, който си смазва за***ка от работа, е просто НЕпростимо. Това е болест, от която няма да се излекуваме докато свят светува, но това не означава, че не бива да говорим за нея. Лекарство против измамите няма да има и винаги ще съществуват крадци.

"Светът е отвратителен, Светът е страхотен!" - Конфуций (551г. пр.н.е - 479г. пр.н.е.) Автор: Александър Ненов

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия