Събота, 16 октомври - 'Моят зелен град'

За трети пореден път тази година на 16 октомври, събота, ще се проведе инициативата “Моят зелен град”. В  11 часа при Голямата сцена на Южния парк ще се съберат доброволци,  които ще чистят бреговете на Перловската река &nbs

2010-10-14 15:35:33
Събота,   16 октомври - 'Моят зелен град'
За трети пореден път тази година на 16 октомври, събота, ще се проведе инициативата “Моят зелен град”. В  11 часа при Голямата сцена на Южния парк ще се съберат доброволци,  които ще чистят бреговете на Перловската река  в парка.

Организатори са  Българското дружество за защита на птиците, Coca Cola и Столична община, а медиен партньор е в. “Стандарт”.

Ако всеки от нас направи нещо малко, ефектът ще е голям. Това е и мотото на БГ радио, което всяка година се включва в подобни инициативи.  Те  са поели ангажимент да засадят  350 дървета, като 100 от тях са вече в парка “Гео Милев”.  През ноември пък ще посадят останалите във Варна и Пловдив.

Дърветата не са малки, за които трябва да се чака с години да пораснат,  те са по 3-4 метра високи. Така екологичничт ефект от тях се наблюдава веднага, защото имат корона и листна маса, които  поемат въглеродния диоксид от въздуха.  

Не ни остава нищо друго, освен да се включим в инициативата “Моят зелен град” - 11 часа, Голямата сцена на Южния парк.
Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия