Куче спаси стопанина си от гибел

Куче се доказало като най-добрият приятел на човека като спасило стопанина си от пожар. Питър Андерсън отишъл на вилата си, за да отпочине и взел верния си приятел Леополд, 5 годишна немска овчарка, тежаща 43 килограма. Вечерта преди инцидента,

2010-10-13 16:18:14
Куче спаси стопанина си от гибел
Куче се доказало като най-добрият приятел на човека като спасило стопанина си от пожар.

Питър Андерсън отишъл на вилата си, за да отпочине и взел верния си приятел Леополд, 5 годишна немска овчарка, тежаща 43 килограма.

Вечерта преди инцидента, човекът се чувствал много изморен и болен и пил хапче, за да заспи.  Той забравил стар уред да работи и възникнал пожар.

Съседи видели горящата къща и звъннали на пожарната служба. Тя пристигнала и пожарникарите били изненадани от видяното. Кучето дърпало човека, който бил в безсъзнание заради гъстия дим. То влачело стопанина си по верандата на втория етаж и буквално го спасил от това да се задуши до смърт.

Лаенето на кучето било изненадващо. То лаело като че ли човек вика за помощ. Пожарникарите ведната опънали стълба до втория етаж и грабнали човека и кучето от терасата.

Леополд ще получи награда за храброст и за спасяване на човешки жовот. Също така част от наградата ще бъде 50 килограма от най-добрата кучешка храна.

Стопанинът на немската овчарка е без опасност за живота и първото нещо, което казал като се събудил било: "Къде е Леополд", а кучето стояло до него неотлъчно. Автор: Александър Ненов

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия