Здрави ли сте? Погледнете ръцете!

Традиционната източна медицина смята, че по ръцете на човек можем да определим неговото здравословно състояние. Промяната на цвета на кожата  на ръцете може да подскаже  наличието на едно или друго заболяване. За хепатит или токсично

2010-10-12 22:24:38
Здрави ли сте? Погледнете ръцете!
Традиционната източна медицина смята, че по ръцете на човек можем да определим неговото здравословно състояние. Промяната на цвета на кожата  на ръцете може да подскаже  наличието на едно или друго заболяване.

За хепатит или токсично поразяване на черния дроб говори почервеняването на дланите на ръцете.

Ако се появят т. нар. ‘мраморни рисунки’  по дланите, това е белег за проблеми във вегетативната  нервна система.

Ако кожата на ръцете има жълтеникав цвят,  той вероятно се дължи на изменения в черния дроб или жлъчката - хепатит, камъни  в жлъчката или холецистит.

Кафеникавите петна върху горната часат на дланите говорят не само за напреднала възраст, но и за проблеми с жлъчката.

Ако кожата на дланите се бели на малки люспички, това е свидетелство за недостиг на витамин А и D. Ако обаче люспичките са големи, трябва да се потърси помощта на дерматолог - вероятната диагноза е гъбички.

Студените ръце са признак на наруашение на периферното кръвообръщение. А ако дланите горят, това означава, че черният дроб  не може да се справи с интоксикацията, предизвикана от  лекарства, алкохол или химични вещества. Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия