Оперната певица и актриса Дейм-Джоан Съдърланд почина

Дейм-Джоан Съдърланд  е една от най-добрите оперни сопрано певици на 20-ти век. Тя почина на 83 години днес в Швейцария. Австралийската звезда, която се завърна наскоро като бе взела дълга почивка от 20 години, е била в недобро здравословно

2010-10-11 22:53:34
Оперната певица и актриса Дейм-Джоан Съдърланд  почина
Дейм-Джоан Съдърланд  е една от най-добрите оперни сопрано певици на 20-ти век. Тя почина на 83 години днес в Швейцария.

Австралийската звезда, която се завърна наскоро като бе взела дълга почивка от 20 години, е била в недобро здравословно състояние и е искала да направи последна изява на сцена.

Нейният дебют е бил в далечната 1952 година в Лондон на сцената на Ковънт Гардън. Ведната след това Дейм е била обсипана от предложения и покани за други участия.

"За операта тя остава една от най-светлите и талантливи личности за всички времена. Няма човек, почитател на операта, който да не обожава нейните изпълнения."- споделила дъщерята на Дейм на име Хелън.

Често пъти Дейм е пяла заедно с Павароти, Монсерат Кабалие и други легенди на операта. Тя е родена на 7 ноември 1926 година, Сидни, Австралия.

Поклон пред паметта на тази легенда. Автор: Александър Ненов

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия