Virgin Galactic осъществи първи самостоятелен космически полет

Вчера американската компания Virginc Galactic най-после направи първи самостоятелен полет с туристическия космически кораб SpaceShipTwo. Космическият кораб е бил изведен от самолета-носител  WhiteKnightTwo на височина 13 клометра, след което

2010-10-11 22:03:16
Virgin Galactic осъществи първи самостоятелен космически полет
Вчера американската компания Virginc Galactic най-после направи първи самостоятелен полет с туристическия космически кораб SpaceShipTwo.

Космическият кораб е бил изведен от самолета-носител  WhiteKnightTwo на височина 13 клометра, след което се е отделил и след 11 минути се е приземил.

Корабът е прелетял над пустинята Мохаве в Южна Калифорния, полетът е продължил общо 25 минути, а пилотите въобще не са пускали двигателите на кораба.

Космическият кораб е предвиден за 6-ма пътници и двама пилоти. Тепърва той ще премине през много изпитания, преди да може да изпълнява комерсиални полети, което е предвидено за 2012 година. Според изпълнителния директор на Федерацията на търговските полети в Космоса, този полет е „още една важна крачка по пътя към откриването на космическото пространство за частни лица, изследователи и учени”.

Преди да излезе в открития космос , корабът ще изпълни още няколко полета  в атмосферата. Сумата, която  търсачите на силни усещания ще трябва да си приготвят за полет  в открития Космос е 200 000 долара. Колкото и да е странно,  за пътуване с Космоса  вече са се записали 370 души.

Вероятно, космическите полети ще се извършват от летището в Ню Мексико, САЩ. Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия