Вижте най-интересните фестивали, които се провеждат в света

Може би ви се струва забавно да гоните пити сирене или да замеряте хората с домати, затова вижте класацията за едни от най-странните фестивали по света, които можете да видите, ако имате възможност и желание. 1. Фестивалът на портокалите в Иврея П

2010-10-11 12:19:49
Вижте най-интересните фестивали, които се провеждат в света
Може би ви се струва забавно да гоните пити сирене или да замеряте хората с домати, затова вижте класацията за едни от най-странните фестивали по света, които можете да видите, ако имате възможност и желание.

1. Фестивалът на портокалите в Иврея Пиемонт, Италия - Преди стотици години в Иврея хората се опълчили срещу един лош граф. Те го обезглавили, а неговите стражи били пребити с камъни до смърт. В днешно време участниците във фестивала, който се провежда през февруари месец, пресъздават тази сцена, но не с камъни, а с портокали.

2. Голямото подстригване на овце, Мастерън, Нова Зеландия - В Нова Зеландия подстригването на овце е театър на военни действия за хората, които търсят богатство и слава. През 1961 година фестивалът е станал световноизвестен и понякога е нужна намеса на армията, за да се "озапти" тълпата. Фестивалът се провежда през март месец.

3. Фестивалът Сонгкран, Чиян Май, Тайланд - 100 000 души вземат участие в битката с водни балони, водни пистолети и най-различни пръскачки. Водата в този фестивал, който се провежда през април месец, символизира вътрешното пречистване за Новата година.

4. Фестивалът на жабите, Рейн, Луизиана, САЩ - Жабите всяка година биват почитани от над 50 000 души, които се събират през уикенда за Деня на труда, за да организират най-различни игри, състезания, концерти в чест на земноводните. Е, случва се понякога и да хапнат от тях..

5. Ежегодното търкаляне на пити сирене в Купърс Хил, Глостър, Великобритания - Сиренето е полезно, но в случая може да ви навреди. Хората, които тичат като луди след питата сирене, често се сдобиват със счупени кости, натъртвания или навехнати глезени. Не се знае кога и по какъв повод е възникнал този фестивал. Провежда се през май и група ентусиасти тичат след питата сирене с идеята да я настигнат и хванат ... повечето пъти сиренето е победител.

6. Фестивалът Сао Жоаж, Порто, Португалия - Това е един от най-веселите фестивали в Европа, но е и един от най-неизвестните в Порто. Той се организира през юни месец. Свеги Жоао е покровител на любовниците и бди над украсения град и над изобилието от най-различна храна. В този момент се появяват чуковете. Когато някой срещне по време на фестивала  привлекателен представител на срещуположния пол той го удря с пластмасов чук по главата, за да му покаже, че го харесва (това малко ми напомня при малките деца, които показват симпатиите си, като се удрят, щипят и т.н.)

7. Фестивалът на чесъна, Гилрой, Калифорния - Едно малко градче във Франция решава да докаже на всички, че е Чесновата столица на света. Те организират най-голямото събитие в света, което е посветено на чесъна. Гостите на фестивала, който се провежда през юли месец, имат възможността да опитат най-различни храни с чесън - пай с чесън, кебапчета с чесън, сандвичи с чесън и т.н. Музикантите пеят разнообразни песни, посветени на зеленчука.

8. Фестивалът на Талкитна, Аляска - През юли месец гостите на фестивала в Талкитна могат да си купят произведения на изкуството, които са направени от ... тор на лосове. Хората могат да хвърлят балони тор по мишени. Победител е този, който има същия номер, като на улучената мишена.

9. Томатина, Буньол, Испания - На този фестивал човек може да види най-голямата битка с храна в света. В последния ден от фестивала, който се провежда през август и е с продължителност 7 дни, се докарват тонове домати, с които хората се замерят в продължение на един час.

10. Фестивал на рисуваните крави, Люксембург - Този фестивал се провежда през лятото - от април до септември. На фестивала се представят най-различни крави - от дърво, метал, бетон, фибростъкло и т.н. Върхя тях ексцентрични художници претворяват най-интересните си идеи. Тук може да се видят крави с ивици на зебра или крави с изрисувани красиви пейзажи по тялото си. Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия