Повече сватби - повече стрес

За дълголетието на човек има значение не само качеството на семейния живот, но и броят на браковете, това е мнението на американски учени. Изводът бил направен въз основа на информация от медицинските картони на хиляди хора.  Според изсл

2010-10-09 23:55:09
Повече сватби - повече стрес
За дълголетието на човек има значение не само качеството на семейния живот, но и броят на браковете, това е мнението на американски учени.

Изводът бил направен въз основа на информация от медицинските картони на хиляди хора.  Според изследователите, ако човек се жени три или повече пъти, след 50-годишнината си рискува да умре по-рано, в сравнение с тези, които са отишли под венчило  един или два пъти. Това важи и за мъжете, и за жените, без значение от социалното и финансово  им положение.

Първо,  от значение е психологическата нагласа.  Домашното огнище, което сгрява и поддържа, се разрушава едно след друго. Според учените,  един развод е възможно да влияе много  силно върху психоемоционалното състояние на човека и това в един  момент от психология преминава във физиология. Защото, твърде вероятно е тези, които не могат да се грижат за брака си, да имат същото отношение и  към  здравето си, тъй като  са безотговорни и се движат по течението.

Учените забелязали и още нещо - връзка между брачния партньор и пушенето. Колкото повече сватби, толкова повече пушене, като начин да се избяга от стреса.

Естествено, че това не са закони и не се отнасят за всички - навсякъде има изключения. . 
Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия