Инвазия на сциентоложка литература в Бургаско

Повечето  от читалищата и библиотеките в Бургаска област са получили голямо количество книги и дискове на нерегистрираната  у нас религиозна организация на сциентолозите.  От Центъра за религиозни изследвания и консултации “С

2010-10-09 23:17:22
Инвазия на сциентоложка литература в Бургаско
Повечето  от читалищата и библиотеките в Бургаска област са получили голямо количество книги и дискове на нерегистрираната  у нас религиозна организация на сциентолозите.  От Центъра за религиозни изследвания и консултации “Св.Св. Кирил и Методий” са подали сигнал до Областната управа  за литературната инвазия преди месец.

Пратките са пристигали през юли и август чрез куриерски служби в читалищата в Несебър, Поморие, Созопол, Камено, Карнобат, Малко Търново, Приморско,  Средец, Сунгурларе и Царево. Книги са получени и в Регионалната библиотека на Бургас, както и в почти всички читалища в общината.

Дисковете съдържат проповеди на основателя на забранената секта Л.Рон Хъбард.  Книгите са от издателство “Нова ера”,  чийто офис  се намира в Дания. На  читалищата  са предоставяни по пет комплекта с по пет книги.

На повечето места дарението не е било заведено в библиотеките, но на други все пак са стигнали до читателите.  Някъде даренията са били директно изхвърляни.

В момента пратките са събрани  в складовете и се обмислят варианти за унищожаването на сциентоложката литература. Най-вероятно е тя да се съхранява в Регионалния експертно-консултативен и информационен център “Читалища” или ще бъде изгорена. 
Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия