Намериха се пари за стипендии

4,5-те милиона лева, които  не достигаха за студентските стипендии, вече са осигурени,  това съобщи вчера министър Сергей Игнатов. С тези при щели да бъдат  изплатени стипендиите на студентите  до края на годината. Просветн

2010-10-08 14:39:19
Намериха се пари за стипендии
4,5-те милиона лева, които  не достигаха за студентските стипендии, вече са осигурени,  това съобщи вчера министър Сергей Игнатов. С тези при щели да бъдат  изплатени стипендиите на студентите  до края на годината.

Просветният министър се похвали, че по информация лично на японския посланик, българските студенти били първи по успех в университетите в Япония и Германия.

От друга страната пък, българските младежи били на първо място по желание   да следват в чужбина. Около 25 процента от тях желаели да изкарат поне част от следването си зад граница. Но тъй като  те не владеят перфектно чужд език, успяват да заминат едва 10 процента.

Желаещите да учат зад граница могат да получат подробна информация за това на изложението “Световно образование”, което ще се състои този уикенд в столичния хотел “Хилтън”. 
Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия